Откупот на тутунот тече непречено, ќе се преземе родот

Нема да има проблем со откупот на тутунот. Ќе се преземе договорениот род со дополнителните 10 насто. Проценката на вагите ќе биде реална како што започна, тврдат од сојузот на земјоделските здруженија по средбата што ја имале со откупувачите и инспекторатот. Будно ќе се следи сѐ, за тутунарите да не бидат оштетени...

Гледачи: 20

Дата: 14-Јан-2020

Време траење: 00:01:47

Категории: ЕКОНОМИЈА

Откупувачите ќе го преземат договорениот род на тутунот во земјава плус 10 насто од родот, што е законски, и ќе оценуваат реално како што започнаа, велат од Сојузот на земјоделските здруженија кои одржале средба со откупувачите и со инспекторатот во Министерството за земјоделство.

Елизабета Митреска