Состанок на Воениот комитет на НАТО

Воениот комитет на НАТО ја потврди посветеноста на мисиите на НАТО во Авганистан, Ирак и КФОР. Началниците на оружените сили од земјите- членки, вклучувајќи го и началникот на нашата Армија го разгледаа концептот на одвраќање и одбрана од актуелните закани, вложување во модернизација на силите и соработката со партнерите за зголемување на безбедноста...

Гледачи: 15

Дата: 14-Јан-2020

Време траење: 00:01:50

Категории: МАКЕДОНИЈА

Воениот Комитет на НАТО ги разгледа одлуките од последниот лидерски состанок на Алијансата во Лондон и подготви терен за нивно спроведување. Претседавачот истакна дека НАТО е најуспешниот воен сојуз и гарант за безбедноста на една милијарда луѓе во земјите членки.

Ирина Гелевска