Бизнисот бара да одлучува за струките во средното образование

Бизнис заедницата во Стопанската комора на Македонија бара од државата во комисиите што решаваат за уписот во средното образование да има и нивни претставници.

Гледачи: 14

Дата: 13-Јан-2020

Време траење: 00:00:50

Категории: ЕКОНОМИЈА

Според Комората, недостасуваат профили што се бараат во градежништвото, текстилната, хемиската, месната и преработувачката индустрија...