Одложена комисиската расправа за поништување на лустрацијата

Законот за поништување на лустрацијата пред членовите на Комисијата за политички систем. Расправата не почна. Одложена е поради немање кворум.

Гледачи: 23

Дата: 13-Јан-2020

Време траење: 00:01:38

Категории: МАКЕДОНИЈА

ВМРО-ДПМНЕ не го поддржува законот. Ние сме единствената држава каде што кодошите на комунизмот, наместо осуда ќе добијат пари од државата, велат од партијата. За СДСМ, лустрацијата била политички мотивирана...