Макрадули: Воздухот е почист од порано, неточни се податоците на социјалните мрежи

Единствен начин за намалување на загаденоста е промена на начинот на греење и повисока свест кај граѓаните, вели заменик- министерот за животна средина Макрадули. Тврди дека годинава аерозагадувањето е помало од другите години. Во градинка во Влае променет начинот на греење во рамките на Планот за чист воздух...

Гледачи: 25

Дата: 13-Јан-2020

Време траење: 00:02:31

Категории: МАКЕДОНИЈА

Лани жителите на земјава дишеле почист воздух во споредба со претходните години. Тоа го покажеле мерните инструмени, тврди заменик- министерот за животна средина. За неточни ги смета податоците од мерењата на воздухот што се појавуваат на социјалните мрежи.

Андријана Атанасовска