Судењето за „ТНТ“ почнува од почеток

Судењето за случајот „ТНТ“ почнува од почеток. Поротничката чиј мандат истече, не се појави на рочиштето, си поднела неотповиклива оставка, поради здравствени причини. Во судница не се појави ниту обвинетиот Тони Трајковски, бидејќи како што рече неговиот адвокат Јовица Страшевски, не добил покана...

Гледачи: 18

Дата: 13-Јан-2020

Време траење: 00:02:23

Категории: МАКЕДОНИЈА

Со неотповиклива оставка поднесена половина час пред почетокот на судењето за уривањето на „Космос“, поротничката Лилјана Ивановска Кочковска го стави пред свршен чин Судскиот совет. Судењето мора да почне од почеток, констатира судечкиот судија Ставрев. Но, побара од одбраната, обвинетите и сите инволвирани во процесот, кои како што рече, во досегашниот процес се произнасуваа за владеењето на правото и правната држава, да се заземат судскиот процес да почне со читање на досега изведените докази за да се елиминираат обидите за забавување и одолговлекување на постапката.

Фиљана Кока