Пешев: На бизнисот му треба предвидливост и стабилност

2020-та ќе биде тешка година. Кога има избори, економијата е во втор план. Бизнисот бара предвидливост и стабилност- вели претседавачот на Собранието на Стопанската комора, Антони Пешев...

Гледачи: 13

Дата: 13-Јан-2020

Време траење: 00:06:47

Категории: ЕКОНОМИЈА

На бизнисот му е потребна предвидливост и стабилност, спроведување на реформите, независен и објективен правосудниот систем- оценува претседавачот на Собранието на Стопанската комора на Македонија, Антони Пешев. Тој смета дека годинава ќе биде тешка, бидејќи е изборна, но се надева оти институциите нормално ќе функционираат.

Со Антони Пешев разговараше Сунчица Николоска