Вести од светот

Шефот на меѓународно признатата либиска влада за национално Единство Фаез Ал-Сараж и неговиот ривал, командантот Калифа Хафтар од Источна Либија, во Москва ќе потпишат примирје. Во Иран протести, побарана оставка од ајатолахот Хамнеи. Мега-пожарот во Австралија што гори повеќе од 10 недели, ставен под контрола...

Гледачи: 32

Дата: 13-Јан-2020

Време траење: 00:02:14

Категории: СВЕТ

Шефот на меѓународно признаената либиска влада за национално единство, Фаез Ал-Сараж и неговиот ривал, командантот Калифа Хафтар од источна Либија, се очекува да потпишат примирје во Москва.

Марина Ристова