Трговската размена со Кина надмина 650 милиони долари

Македонско кинеската-трговска размена лани надминала 650 милиони долари со што Кина стана најголем македонски партнер надвор од ЕУ, изјави на прес-конференција амбасадорот на Народна Република Кина во земјава Џанг Ѕуо.

Гледачи: 16

Дата: 9-Јан-2020

Време траење: 00:02:01

Категории: ЕКОНОМИЈА

Кредитирањето на изградбата на двата автопата даде нов импулс во меѓусебната економска соработка. Лани 14 илјади кинески туристи ја посетиле земјава,а наредниве години се најавува сериозно зголемување на нивната присутност во нашите туристички центри. Истовремено, Кина преку донации поддржува реализација на повеќе проекти во здравството и во социјалата.

Свето Николовски