Пожарите во Авастралија пеплосаа и македонско наследство

Не запира огнот во Австралија. Повремениот дожд не беше доволен да ги изгаси пожарите. Жителите стравуваат од најавениот топлотен бран кој од утре ќе донесе и до 40 степени целзиусови. Досега загинаа 26 луѓе, а бројката на изгорени животни изнесува околу една милијарда. Само во Јужен Велс потполно се изгорени 1.800 домови, меѓу нив и на македонското семејство Михајлови кои живееле на падините на снежните планини...

Гледачи: 22

Дата: 9-Јан-2020

Време траење: 00:03:13

Категории: СВЕТ

Пеколот во Австралија на сопствена кожа го почувствува и семејството Михајлови. Долгогодишната просветна работничка, Жаклина, вчера остана без кров над главата откако огнот го пеплоса нејзиниот дом во мало живописно селце на падините на снежните планини. Закрепнувајќи од шокот, претседателката на Македонскиот училишен одбор за Нов Јужен Велс со солзи раскажува дека изгубила богато наследство.

Катерина Топалова