Откупени 80 проценти од произведениот тутун, просечна цена од 222,5 денари

Откупот на тутунот е со добра динамика и се постигнува висока просечна откупна цена. Откупени се 80 насто од количествата по просечна, досега највисока цена од 222,5 денари. Во законскиот рок ќе бидат откупени количествата тутун и според квалитетот на родот се очекуваат просечни субвенции од 75 денари.

Гледачи: 31

Дата: 9-Јан-2020

Време траење: 00:01:59

Категории: ЕКОНОМИЈА

Откупот на тутунот тече непречено. Досега се откупени 80 насто или 20.000 тони од договорените речиси 26.000 тони тутун со највискока просечна цена од 222,5 денари за килограм. Прилепскиот комбинат има соодветна динамика на откуп, па кампањата продолжи по Новогодишните и Божикните празници.

Елизабета Митреска