70 милиони евра од Светска банка за патишта

Пуштање на првите 30 километри од автопатот Кичево- Охрид и обнова на 450 километри патна мрежа, најави министерот Сугарески. Од Светската банка се обезбедени 70 милиони евра за патишта во општините. Градоначалниците ги добија парите за проектните документации...

Гледачи: 17

Дата: 9-Јан-2020

Време траење: 00:01:50

Категории: ЕКОНОМИЈА

Локалните власти од 35 општини добија проектна докумнетација од Светска банка за изградба на патишта. Од таму велат, дел од нив не се финансиски моќни сами да го направат тоа. Вкупно 270 километри патна мрежа ќе се градат во 78 општини кои аплицирале за грант.

Дијана Ценевска