Иран го отфрли американскиот повик за соработка

Постојаниот преставник на Иран во Обединетите нации, Раванчи изјавил дека неговата земја нема да презема понатамошни воени активности. Иран го отфрли американскиот повик на соработка додека не се укинат санкциите. Обединетите нации предупредија- Ирак не смее да биде фронт за пресметка на надворешни ривалства...

Гледачи: 24

Дата: 9-Јан-2020

Време траење: 00:02:23

Категории: СВЕТ

Две силни експлозии одекнаа во „Зелената зона“ во Багдад каде што се сместени згради на владата и странски институции. САД изразија подготвеност за сериозни преговори со Иран со кого ги одмерува силите на ирачка територија. Претседателот Доналд Трамп најави економска одмазда со санкции, но не и воена интервенција иако претходно се закануваше со напад врз педесетина цели во Иран.

Маја С. Филдишев