Годинашниот Вевчански карневал под слоганот „Напрај се Василичар“

Годинашниот Вевчански карневал ќе се одржи под слоганот „Напрај се Василичар“. Се очекуваат над илјада маски, богата програма и повеќе од 10 илјади посетители...

Гледачи: 40

Дата: 3-Јан-2020

Време траење: 00:01:34

Категории: КУЛТУРА

Вевчанци се подготвени. Го чекаат 13-ти јануари за конечниот почеток на карневалот стар милениуми. Градоначалникот Јанкоски најави над 1.000 маски и богата програма. На вевчански повика сите да станат Василичари. Апелираше учесниците како и секоја година да бидат креативни во подготовка на маските.

Сунчица Николоска