Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Да се ратификува Договорот од Маракеш за олеснување на пристапот до објавени дела на слепите лица

Шест години по потпишувањето на Договорот од Маракеш, Македонија сѐ уште не е меѓу 38-те земји кои ја ратификуваат и имплементираат содржината.

Гледачи: 14

Дата: 28-Ноем-2019

Време траење: 00:01:37

Категории: МАКЕДОНИЈА

Шест години по потпишувањето на Договорот од Маракеш, Македонија сѐ уште не е меѓу 38-те земји кои ја ратификуваат и имплементираат содржината. Иако со него е предвидено олеснување на пристапот до книги за слепите и лицата со оштетен вид, сепак засега државата прави само напори за негова ратификација.