Македонски узус - Емисија 8

Оваа емисија ја посветуваме на македонскиот знаковен јазик, којшто е озаконет во 2009 година, кога е дефинирана неговата примена.

Гледачи: 107

Дата: 28-Ноем-2019

Време траење: 00:28:42

Категории: МАКЕДОНСКИ УЗУС

Оваа емисија ја посветуваме на македонскиот знаковен јазик, којшто е озаконет во 2009 година, кога е дефинирана неговата примена.
Гости во емисијата се: Викторија Волак – дипломиран дефектолог, м-р Соња Кимова – сертифициран толкувач на македонскиот знаковен јазик, Марија Башеска Стојановска – новинар и сертифициран толкувач на македонскиот знаковен јазик и Мартин Ангелов – глуво лице.