Осум земји на Еврозоната под лупа поради буџетот

Осум земји од Еврозоната презентирале национални буџети кои се на раб на непочитување на правилата на Еврозоната- предупреди Европската Комисија.

Гледачи: 9

Дата: 21-Ноем-2019

Време траење: 00:01:54

Категории: СВЕТ

Осум земји од Еврозоната презентирале национални буџети кои се на раб на непочитување на правилата на Еврозоната- предупреди Европската Комисија. Не почнува правна постапка, но им дава рок до пролет да ја ревидираат и презентираат својата верзија за буџетот...