Франција го ратификува протоколот за членство на земјава во НАТО

Предлог- законот на Министерот за Европа и надворешни работи со кој се овластува ратификација на Протоколот на Северноатлантскиот договор за пристапување на Република Северна Македонија, изутринава беше првата точка на дневниот ред на Француското национално собрание, кое по расправата во која зедоа учество претставниците на сите политички групи даде зелено светло за ратификацијата на Договорот...

Гледачи: 12

Дата: 21-Ноем-2019

Време траење: 00:02:06

Категории: МАКЕДОНИЈА

Предлог- законот на Министерот за Европа и надворешни работи со кој се овластува ратификација на Протоколот на Северноатлантскиот договор за пристапување на Република Северна Македонија, изутринава беше првата точка на дневниот ред на Француското национално собрание, кое по расправата во која зедоа учество претставниците на сите политички групи даде зелено светло за ратификацијата на Договорот...
Со голем број на гласови, освен тие на комунистите и Непокорна Франција, најмногу поради идеолошки причини, Француското национално собрание по денешната расправа го усвои Законот за ратификација на протоколот за членството на Северна Македонија во НАТО. Во воведниот збор француската државна секретарка за европски работи, Амели де Монтшалан нагласи: