,,Изборите влијаат негативно на економијата“

Бизнис-заедницата смета дека генерално изборите имаат негативно влијание врз економската активност и инвестициите, особено странските директни инвестиции.

Гледачи: 12

Дата: 8-Ноем-2019

Време траење: 00:01:46

Категории: ЕКОНОМИЈА

Бизнис-заедницата смета дека генерално изборите имаат негативно влијание врз економската активност и инвестициите, особено странските директни инвестиции. Сепак претседателот на Стопанската комора на северозападна Македонија Неби Хоџа очекува добар политички амбиент во земјава и позитивна насока за добивање датум за преговори со ЕУ, што треба да го охрабри бизнисот да продолжи со вложувања.