Јункер: Лондон ја напушта ЕУ до 31 јануари

Велика Британија ќе ја напушти Европската Унија до крајот на годинава – изјави претседателот на Европската Комисија Јункер..

Гледачи: 8

Дата: 6-Ноем-2019

Време траење: 00:01:58

Категории: СВЕТ

Велика Британија ќе ја напушти Европската Унија до крајот на годинава – изјави претседателот на Европската Комисија Јункер.. Британскиот премиер Џонсон побара лидерот на опозициската лабуристичка партија Корбин да го разјасни ставот за излегување од Европската Унија .. Лабуритеите сакаат да преговараат за нов договор за Брегзит..