Четврта отстапка од нуклеарниот договор

Иран почна да вбризгува ураниумски гас во центрифугите на подземната нуклеарка Фордо во присуство на мегународната агенција за атомска енергија ..

Гледачи: 4

Дата: 6-Ноем-2019

Време траење: 00:02:07

Категории: СВЕТ

Иран почна да вбризгува ураниумски гас во центрифугите на подземната нуклеарка Фордо во присуство на мегународната агенција за атомска енергија .. Техеран прекршува уште едно правило од нуклеарниот договор.. Претседателот Рохани порача- овој погон повторно станува активна атомска зона ..