Македонски узус - Емисија 7

Во оваа емисија главно се објаснува што значи ораторство, а што зборување, зборуваме за струмичкиот дијалект, за јазични грешки...

Гледачи: 100

Дата: 4-Ноем-2019

Време траење: 00:25:17

Категории: МАКЕДОНСКИ УЗУС

Гостуваат: проф. д-р Тихомир Стојановски; Зоран Витанов, претприемач; Тони Стојкоски, новинар; Марија Димишкова, радиоводителка.
Се разбира и во оваа емисија поезијата е неизоставна. Овој пат во интерпретација на Розета Арсова и на Тихомир Стојановски.