Конференција ,,Жени во индустријата“

Нема да запреме со спроведување на политиките за родова еднаквост се додека не обезбедиме девојките и жените да имаат апсолутно еднакво право да напредуваат во нивните работни кариери и да бидат избирани на највисоки работни позиции, изјави премиерот Зоран Заев во обраќањето на третата меѓународна конфренција ,,Жените во индустријата“ што ја организираа Асоцијацијата на здруженијата на инженери и ,,ЕВН-Македонија“.

Гледачи: 21

Дата: 9-Окт-2019

Време траење: 00:01:47

Категории: ЕКОНОМИЈА

Нема да запреме со спроведување на политиките за родова еднаквост се додека не обезбедиме девојките и жените да имаат апсолутно еднакво право да напредуваат во нивните работни кариери и да бидат избирани на највисоки работни позиции, изјави премиерот Зоран Заев во обраќањето на третата меѓународна конфренција ,,Жените во индустријата“ што ја организираа Асоцијацијата на здруженијата на инженери и ,,ЕВН-Македонија“.