Приоритети во безбедноста по членството во НАТО

Очекуваме јасна покана за почеток на пристапните преговори –порача претседателот Пендаровски..

Гледачи: 29

Дата: 9-Окт-2019

Време траење: 00:02:20

Категории: МАКЕДОНИЈА

Очекуваме јасна покана за почеток на пристапните преговори –порача претседателот Пендаровски.. Секое одоговлекување ќе значи отворање на простор за други актери кои не нудат одржливи алтернативи на ЕУ и НАТО .. Реформите во безбедносно разиузнавачкиот сектор ќе ја зголемат професионалноста на службите- констатираа експертите