Уште 4 лица осомничени во „Рекет“

Истрагата за Рекет се проширува за уште четири физички и едно правно лице.

Гледачи: 3

Дата: 9-Окт-2019

Време траење: 00:02:22

Категории: МАКЕДОНИЈА

Истрагата за Рекет се проширува за уште четири физички и едно правно лице.. Биле вмешани во трансферот на 720 илјади евра , преку две градежни фирми префрлани на сметката на мегународниот сојуз .. Обвинителството веќе побара притвор за еден од осомничените ,за другите превентивни мерки.. По информациите дека мегу нив е и фунцкионер ,владата со став- секој што згреши пред законот треба да одговара..