Северна Македонија може да почне преговори со ЕУ

Направивме суштинска општестевна промена , очекуваното започнување на преговорите за пристапување во Европската Унија се покажа во пракса како една земја може да напредува – вели шефот на дипломатијата Димитров..

Гледачи: 6

Дата: 9-Окт-2019

Време траење: 00:02:04

Категории: МАКЕДОНИЈА

Направивме суштинска општестевна промена , очекуваното започнување на преговорите за пристапување во Европската Унија се покажа во пракса како една земја може да напредува – вели шефот на дипломатијата Димитров.. Холандија бара државава и Албанија да не одат во пакет за почнување преговори.. Од Европската Унија се оптимисти дека советот ќе даде зелено светло ..