Органските производители ги добија субвенциите

Органските производители добија 1,3 милиони евра на своите сметки.

Гледачи: 32

Дата: 9-Окт-2019

Време траење: 00:01:08

Категории: ЕКОНОМИЈА

Органските производители добија 1,3 милиони евра на своите сметки. Парите се исплатени на скоро 640 земјоделци кои поднеле барање за средствата од програмата за рурален развој. Тие имаат право на 30 до 100 проценти поголеми субвенции од другите фармери.