Светска банка за регионот

Светска Банка ја ревидира стапката на раст од 2,9 на 3,1 насто

Гледачи: 7

Дата: 8-Окт-2019

Време траење: 00:01:59

Категории: ЕКОНОМИЈА

Светска Банка ја ревидира стапката на раст од 2,9 на 3,1 насто. Продолжуваат позитивните трендови во македонската економија, стои во најновиот регионален извештај... Предупредуваат, растот на платите да биде во корелација со растот на продуктивноста ..