Стопанска комора за образование

,,За образование за 50% повеќе пари“

Гледачи: 3

Дата: 7-Окт-2019

Време траење: 00:01:59

Категории: ЕКОНОМИЈА

Стопанската комора на Македонија бара сериозно зголемување на средствата во буџетот за образование и тоа за половина ,односно од сегашните 3,7% од БДП на 5% .
Само на тој начин ќе може образованието да подготви стручен кадар што ќе одговори на потребите на земјата во 21-от век, сметаат од оваа бизнис асоцијација.