„СЛАВКО УПЕВЧЕ, ЛИКОВНИОТ ХРОНИЧАР НА ОХРИД“

Оваа 2019 година академскиот сликар Славко Упевче одбележа 50 години творештво.

Гледачи: 32

Дата: 20-Септ-2019

Време траење: 00:30:12

Категории: ВИТРАЖ

Оваа 2019 година академскиот сликар Славко Упевче одбележа 50 години творештво. Портретот посветен на овој уметник го пренесува неговиот животен и творечки пат и претставува сага за некогашниот Охрид кој се повеќе исчезнува.