„Рацинови средби 2019“

На 6 и 7 јуни во Велес се одржаа традиционалните „„Рациновите средби 2019“.

Гледачи: 32

Дата: 20-Септ-2019

Време траење: 00:22:36

Категории: КУЛТУРНО - УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА - ЕМИСИИ

На 6 и 7 јуни во Велес се одржаа традиционалните „„Рациновите средби 2019“. На оваа поетска манифестација по 56-ти пат се афирмираше ликот и делото на основоположникот на современата македонска литература Кочо Рацин. Учествуваа голем број поети од балканските земји и почитувачи на големиот поет Рацин