Ребалансот на буџетот пред пратениците

Основните фискалните таргети остануваат непроменети, со ребалансот на буџетот обезбедувме повеќе пари за граѓаните и даваме финансиска поддршка на бизнисот за отворање нови работни места и исплата на повисоки плати, вака министерката Ангеловска го бранеше предлогот за прекројување на државната каса..

Гледачи: 3

Дата: 19-Септ-2019

Време траење: 00:01:30

Категории: ЕКОНОМИЈА

Основните фискалните таргети остануваат непроменети, со ребалансот на буџетот обезбедувме повеќе пари за граѓаните и даваме финансиска поддршка на бизнисот за отворање нови работни места и исплата на повисоки плати, вака министерката Ангеловска го бранеше предлогот за прекројување на државната каса.. Тврди дека целта е средствата да се насочат онаму каде што ќе се постигне најголема ефикасност.. На предлогот се поднесени речиси 400 амандмани.. .