Бизнисот бара инфраструктура за полесна трговија

Рокот до 2023 година не е прифатлив.. Бизнисмени од земјава, од Косово и од Албанија побараа македонската влада да ја интензивира изградбата на патот Скопје – Блаце за да се забрза трговијата и да се подобрат деловните односи меѓу трите земји.. Се пожалија и за постоење нетарифни бариери..

Гледачи: 1

Дата: 18-Септ-2019

Време траење: 00:01:21

Категории: ЕКОНОМИЈА

Рокот до 2023 година не е прифатлив.. Бизнисмени од земјава, од Косово и од Албанија побараа македонската влада да ја интензивира изградбата на патот Скопје – Блаце за да се забрза трговијата и да се подобрат деловните односи меѓу трите земји.. Се пожалија и за постоење нетарифни бариери..