Субвенции за замена на печки на дрва со инвертер

Владата ќе субвенционира замена на печки на дрва со инвертери во Скопје, Тетово, Битола и Кичево.

Гледачи: 10

Дата: 11-Септ-2019

Време траење: 00:00:42

Категории: ЕКОНОМИЈА

Владата ќе субвенционира замена на печки на дрва со инвертери во Скопје, Тетово, Битола и Кичево. Висината на финансиската поддршка ке биде на целата сума за која е купен уредот .. Целта на оваа мерка според заменик министерто за екологија Макрадули е да се намали нивото на загадување од загревање на домовите..