Романија со поддршка за членството во НАТО и ЕУ

Безрезервна поддршка од Романија евроатлантски аспирации на државава..

Гледачи: 11

Дата: 11-Септ-2019

Време траење: 00:00:49

Категории: МАКЕДОНИЈА

Безрезервна поддршка од Романија евроатлантски аспирации на државава.. Романскиот министер за одбрана Габриел Бениамин-Леш со став по направените реформи заслужува членство во НАТО, но и датум за почеток на преговорите со Европската Унија.. Членството не носи само безбедност, туку и економски можности, по средбата рече министерката Шеќеринска..