Без договор за законот за ЈО

Лидерската средба без епилог, останаат клучните разлики за законот за Јавното Обвинителство и идниот статус на СЈО..

Гледачи: 5

Дата: 11-Септ-2019

Време траење: 00:03:06

Категории: МАКЕДОНИЈА

Лидерската средба без епилог, останаат клучните разлики за законот за Јавното Обвинителство и идниот статус на СЈО.. Според премиерот Заев предлогот на ВМРО ДПМНЕ во новото обвинителство кое би гонело висока корупција да биде префрлени сите предмети и оние на СЈО во постапка со оглед дека со него ќе раководи Јавен Обвинител на нивен предлог , е преминување на црвените линии.. За Мицковски, Заев не сака да се постигне договор, сака контрола врз новото обвинителство а тоа му треба за да не одговара за Рекет..