Доделени грантови на 34 училишта

Фондот за иновации додели грантови на 34 основни и средни училишта од предизвик за млади истражувачи 2.

Гледачи: 4

Дата: 11-Септ-2019

Време траење: 00:00:35

Категории: ЕКОНОМИЈА

Фондот за иновации додели грантови на 34 основни и средни училишта од предизвик за млади истражувачи 2. За оваа намена издвоени се 10 милиони евра, а предизвикот се спроведува од 2017 та година. Директорот деспотовски задоволен од пристигнатите проекти и креативноста на учениците.