Во октомври датум за почеток на преговорите со ЕУ

Оптимист сум , Репбулика Северна Македонија во откомври ќе добие датум за почеток на преговорите, изјави вицепремиерот за Европски прашања Бујар Османи.

Гледачи: 3

Дата: 11-Септ-2019

Време траење: 00:00:18

Категории: МАКЕДОНИЈА

Оптимист сум , Репбулика Северна Македонија во откомври ќе добие датум за почеток на преговорите, изјави вицепремиерот за Европски прашања Бујар Османи. Разликите околу законот за Јавно Обвинителство не се непремостливи. Моментот е неповторлив. Политичките лидери ги знаат очекувањата на граѓаните и се договараат соодветно и ќе ги надминат своите почетни позиции за да се најде конечно решение, додаде Османи