Без договор за законот за ЈО

По седум часа преговори нема компромис , лидерската средба без епилог, останаат клучните разлики за законот за Јавното обвинителство и идниот статус на СЈО..

Гледачи: 2

Дата: 11-Септ-2019

Време траење: 00:02:55

Категории: МАКЕДОНИЈА

По седум часа преговори нема компромис , лидерската средба без епилог, останаат клучните разлики за законот за Јавното обвинителство и идниот статус на СЈО.. Според премиерот Заев предлогот на ВМРО ДПМНЕ во новото обвинителство кое би гонело висока корупција да бидат префрлени сите предмети и оние на СЈО во постапка со оглед дека со него ќе раководи Јавен Обвинител на нивен предлог , е преминување на црвените линии.. За опозицијата ваков правен систем не постои никаде во светот, СДСМ не сака право, обвинителството ја развлекува истрагата за Рекет ..