Потпишување на договори за ИПАРД 2

Земјоделците со 10 милиони евра од ИПАРД 2 програмата ќе се подноват со нова механизација.

Гледачи: 53

Дата: 11-Септ-2019

Време траење: 00:01:17

Категории: ЕКОНОМИЈА

Земјоделците со 10 милиони евра од ИПАРД 2 програмата ќе се подноват со нова механизација. Платежата агенција во текот на овој месец ќе потпише договори со 800 земјоделци кои ги исполнуваат условите за добивање на финансиската поддршка од европскиот претпристапен фонд.