Почна откупот на домашни свињи

Се очекува од 15 до 18 илјади свињи да завршат во кланиците

Гледачи: 15

Дата: 10-Септ-2019

Време траење: 00:01:47

Категории: ЕКОНОМИЈА

Се очекува од 15 до 18 илјади свињи да завршат во кланиците од фармите кои не ги применија биомерките за заштита од болеста африканска чума велат од агенцијата за храна и ветеринарство.. Исплатата ќе се врши во рок од пет дена. Ќе се плаќа од 80 до 100 денари односно 100 до 120 за килограм жива мера во зависност од расата.