Палмер: Северна Македонија наскоро во НАТО

НАТО на Западниот Балкан е стабилизирачка сила. Но она што најдобро направено е дека на земјите им е дадена цел што може да се постигне, кон што им се насочени реформите.

Гледачи: 5

Дата: 10-Септ-2019

Време траење: 00:00:42

Категории: МАКЕДОНИЈА

НАТО на Западниот Балкан е стабилизирачка сила. Но она што најдобро направено е дека на земјите им е дадена цел што може да се постигне, кон што им се насочени реформите. Тие од НАТО се поддржани и водат кон подлабоки реформи неопходни за можно членство во Европската Унија. Во интервју за црногорскиот јавен сервис, специјалниот пратеник на американскиот Стејт Департмент, Метју Палмер говори и за претстојното членство на земјава во алијансата. .