Почна откупот на домашни свињи

Се очекува од 15 до 18,000 свињи да завршат во кланиците од фармите кои не ги применија био мерките за заштита од болеста африканска чума велат од агенцијата за храна и ветеринарство .

Гледачи: 3

Дата: 10-Септ-2019

Време траење: 00:00:51

Категории: ЕКОНОМИЈА

Се очекува од 15 до 18,000 свињи да завршат во кланиците од фармите кои не ги применија био мерките за заштита од болеста африканска чума велат од агенцијата за храна и ветеринарство . Исплатата ќе се врши во рок од пет дена. Ќе се плаќа од 80 до 100 денари односно 100 до 120 за килограм жива мера во зависност од расата .