Македонски узус - Емисија 5

Во Македонски узус, емисија 5, обрнуваме внимание на семантиката, на спикерската професија, на Законот за употреба на македонскиот јазик, зборуваме за наставата по македонски јазик, а ќе се потсетиме и на некои наши поранешни емисии.

Гледачи: 101

Дата: 3-Авг-2019

Време траење: 00:27:01

Категории: МАКЕДОНСКИ УЗУС

Во Македонски узус, емисија 5, обрнуваме внимание на семантиката, на спикерската професија, на Законот за употреба на македонскиот јазик, зборуваме за наставата по македонски јазик, а ќе се потсетиме и на некои наши поранешни емисии.
Гостуваат: Тони Цифровски - новинар, Весна Атанасовска Вучиќ – спикер, д-р Људмил Спасов – универзитетски професор, д-р Гордана Алексова – универзитетски професор, Јаглика Вељанова – водител и монтажер.