Вежба „Заеднички одговор 2019“

Интерактивна вежба за заштита и спасување во случај на пожар..

Гледачи: 31

Дата: 19-Јули-2019

Време траење: 00:00:54

Категории: МАКЕДОНИЈА

Интерактивна вежба за заштита и спасување во случај на пожар.. Според сценариото ударно место на пожарот е во близина на рафинеријата ОКТА, а настанал од исфралени искри од воз во движење.. Во симулацијата има деветмина повредени, а поради големината на зафатената површина интервенираа и авионите на дирекцијата кои помогнаа во гаснењето.. На вежбата учествува 17 институции, на терен интервенираа повеќе од 350 луѓе,а пожарот е изгаснат за 4 часа..