Водостопанство без плати и придонеси

ВМРО-ДПМНЕ обвини дека додека има пари за скапи вина и луксузни коктели и јадења за Николовски, Димковски и нивните сопартијци од СДСМ, директорот Селими ги принудува вработените да потпишуваат спогодба дека се согласуваат мајската плата да им биде исплатена во јули.

Гледачи: 5

Дата: 19-Јули-2019

Време траење: 00:00:32

Категории: МАКЕДОНИЈА

ВМРО-ДПМНЕ обвини дека додека има пари за скапи вина и луксузни коктели и јадења за Николовски, Димковски и нивните сопартијци од СДСМ, директорот Селими ги принудува вработените да потпишуваат спогодба дека се согласуваат мајската плата да им биде исплатена во јули.
Според ВМРО-ДПМНЕ 500 вработени во АД Водостопанство ќе ја земат мајската плата во јули, а немаат плата и платени придонеси веќе 3 месеци, ниту пак претпријатието има основни средства за работа, резервни делови и нафта неопходни за негово непречено функционирање.