Размена на знаење и искуства од дигитализацијата

Потпишан е меморандум за соработка и размена на знаење и искуства во дигитализацијата меѓу земјава и Србија.

Гледачи: 3

Дата: 19-Јули-2019

Време траење: 00:02:07

Категории: МАКЕДОНИЈА

Потпишан е меморандум за соработка и размена на знаење и искуства во дигитализацијата меѓу земјава и Србија. Од наредната година интернет страниците на Владата и сите министерствата ќе бидат редизајнирани и унифицирани ,најави министерот за информатичко општество Манчевски. Според него на овој начин се реализира мерката за подобрена достапност на институциите до граѓаните.