Вести од светот

Илјадници луѓе се собраа во Сребреница, источна Босна, по повод 24-годишнината од масакрот врз бошњаците од таа област, извршен од страна на војската и полицијата на босанските срби, предводени од генералот Ратко Младиќ, во јули 1995 година.

Гледачи: 10

Дата: 11-Јули-2019

Време траење: 00:02:05

Категории: СВЕТ

Илјадници луѓе се собраа во Сребреница, источна Босна, по повод 24-годишнината од масакрот врз бошњаците од таа област, извршен од страна на војската и полицијата на босанските срби, предводени од генералот Ратко Младиќ, во јули 1995 година.
Невреме и во Италија, епилогот е 18 мина повредени ,а силниот ветер корнел дрвја стари и над 200 години . Тропска бура предизвика поплави во Њу Орлеанс,а загрозаена е и Луизијана.