По десет години, Коко се врати во Скопје

Шимпанзото Коко се врати во скопската зоолошка градина заедно со уште три животни со кои изминативе 10 години се дружеше во Холандија.

Гледачи: 8

Дата: 11-Јули-2019

Време траење: 00:01:06

Категории: МАКЕДОНИЈА

Шимпанзото Коко се врати во скопската зоолошка градина заедно со уште три животни со кои изминативе 10 години се дружеше во Холандија. Ресоцијализиран и излечен од депресија, тој повеќе нема да биде сам, како што беше пред да замине. Во новото живеалиште има одлични услови. Има затворен и отворен дел, како и голем број играчки .