Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун

Македонските цариници на граничниот премин Табановце на влез од Република Србија заплениле 16,5 тони цигари кинеска марка , а на Богородица, на влез од Грција - 13 тони тутун во лист.

Гледачи: 6

Дата: 11-Јули-2019

Време траење: 00:00:45

Категории: ЕКОНОМИЈА

Македонските цариници на граничниот премин Табановце на влез од Република Србија заплениле 16,5 тони цигари кинеска марка , а на Богородица, на влез од Грција - 13 тони тутун во лист. Биле наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар. Против лицата кој го шверцувале се поднесени кривични пријави. Доколку заплената се нашла на домашниот пазар, државниот буџет ќе бил оштетен за околу 1 милион евра,велат од царината